Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage
  Japan is one of the most rapidly changing industrialized societies in the world
  Beide depositohouders hebben recht op het tegoed op het deposito

Tata wil dat de huidige bestuurders van Corus in functie blijven.

Aandelen Corus

Slotkoersen CorusCorus is in de plaats gekomen van Hoogovens in de AEX-index. Vanaf eind juni zien we lagere toppen en lagere bodems. Corus valt na een maandenlange strijd in Indiase handen. Tegelijkertijd tekende het bedrijf aan dat er geen garanties kunnen worden gegeven voor de werkgelegenheid. Het Brits-Nederlandse Corus praat met het Russische staalbedrijf Evraz over een mogelijke fusie. Je weet het nooit in de staalwereld", aldus de vakbond. Corus maakte 12 november bekend door een emissie circa 307 miljoen euro te willen ophalen.

Tata wil dat de huidige bestuurders van Corus in functie blijven. Daarmee is de gewenste bevestiging er nog altijd niet. Via een veiling eindigt de machtstrijd om het Brits-Nederlandse staalconcern Corus op een unieke wijze. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. De inschrijving op de 1,3 miljard nieuwe aandelen liep donderdagmiddag af. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Bijzonder genoeg is niet Corus de initiatiefnemer van de veiling, maar het Britse Takeover Panel, een onafhankelijke instelling zonder Nederlandse evenknie. Corus kan tevreden zijn met het bod van het Indiase Tata, vinden marktkenners. De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Samen zouden 's werelds nummer acht en nummer twaalf in de top zes van grootste staalproducenten ter wereld terechtkomen. Als ervaren Excel gebruiker kent u de mogelijkheden van Excel, maar weet u dat er nog meer mogelijk is. De indicatoren keerden al wel omhoog, maar het was een signaal van begin mei. Het concern vervaardigt tevens aluminium producten. Tata liet vrijdag in een toelichting weten dat er geen plannen zijn voor het schrappen van banen of het verplaatsen van fabrieken. Hoe nummer 8 op de ranglijst van staalbedrijven in handen komt van nummer 55. Ik heb op 12 januari aangegeven dat speculatief in te stappen was. We zagen dat niveau de laatste weken intraday vier keer en steeds was het te hoog gegrepen. Zo probeert de grootste staalproducent ter wereld, Mittal Steel, de nummer twee over te nemen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.