Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De onzekerheid van de voorwaarde dient objectief te zijn d
  Aconcagua is de hoogste berg op het Westelijk halfrond
  De Stella Frisia is zoveel mogelijk naar de wensen van onze gasten ingericht

Studenten lenen steeds vaker geld bij de Informatie Beheer Groep.

Lening Ib Groep

Studenten lenen steeds vaker geld bij de Informatie Beheer Groep. Vijf vragen over het nieuws van de afgelopen 24 uur. Lees hier hoe drie studenten vertellen over hun financiŽn. Heeft u een nieuwstip of een mooie nieuwsfoto? Mail RTLNieuws.

Binnen zes maanden na het beindigen van het clientschap.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.