Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lenen voor een auto verbouwing of van uw huis. Goedkoop geld euro lenen krediet lening hypothee
  Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde
  Over deze mogelijkheid zal met de gemeenten worden overlegd

Stijging hypotheekrente in Nederland zet verder door.

Rente Stijgt

Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog. Heeft u een huis gekocht en wilt u weten welke rentevast periode bij u past, gebruik dan onze hypotheekadvies modules. Prijzen banken voor aanhouden betaalrekening rijzen de pan uit.

Om dit te kunnen bepalen, dient u echter de renteontwikkeling te voorspellen. Zij letten daarbij met name op de termen die de bankpresident gebruikt. Ten tweede is goed te zien dat de rente-ontwikkeling een grillig karakter vertoond met enorme uitslagen. In dat geval is een persoonlijke lening een geschiktere financieringsvorm. Deze zal hij vergoed willen hebben en dus doorberekenen in het rentetarief. Direct gevolg hiervan is dat het sterke merk Postbank met een hoge klantwaardering van de markt verdwijnt. De marginale beleningsrente, het plafond in de geldmarkt, wordt berekend als banken overnight geld willen aantrekken via het ESCB. Bovenbeschreven renteconstructies lijken allemaal wel erg aantrekkelijk, maar kennen als nadeel dat u zelf uiteindelijk de kosten van deze constructies betaalt. Hypotheekinstellingen hebben algemene kosten als personeel, huisvesting en marketing. Het type woning levert nog wel de nodige verschillen op. De deposito-rente, de bodem-rente in de geldmarkt, wordt berekend als banken overtollig geld overnight willen wegzetten bij het stelsel.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.