Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening van familie of vrienden waarbij in onderling overleg afspraken worden gemaakt over rente
  Uw woning en uw gezin optimaal beschermen is niet altijd eenvoudig
  Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december

Stel een werkblad op met voor vijf opeenvolgende weekdagen of voor de vier of vijf maandagen in een maand de slotkoersen en omzet van sommige aandelen en de evolutie van de Bel-20 index.

Koers Aandelen

Bereken voor elke dag de gemiddelde, grootste en kleinste procentuele stijging over alle aandelen. Wegens de chronologische ordening moeten nieuwe rijen achteraan worden toegevoegd. Bereken voor elk aandeel en elke dag de procentuele stijging of daling tegenover de vorige koers van het aandeel. Voeg onderaan nieuwe verrichtingen toe en zorg dat de vormgeving wordt aangepast. Bepaal de behoeften aan grondstoffen 1 en 2 en de totale loonkost.

Hoeveel eenheden A, B en C moeten wij verkopen om voor elk product het Break Even Point te bereiken aan de verkoopprijzen uit de 3de vraag. Bereken het aantal punten door het aantal gewonnen wedstrijden met twee in plaats van met drie te vermenigvuldigen vroegere puntentelling. Bepaal de totale productiekost van A, B en C afzonderlijk en van de drie producten samen. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. Bereken de rangschikking op basis van het aantal punten en vervolgens het aantal gescoorde doelpunten en het doelsaldo dit systeem wordt in Engeland toegepast. In de praktijk zullen de niet-gehele resultaten uit deze formule moeten worden afgerond, en treden afwijkingen af, onder meer als gevolg daarvan maar ook als gevolg van de gedeeltelijke onvoorspelbaarheid van de vraag.

Bereken ook hier het gemiddelde, de grootste en kleinste stijging over de verschillende dagen en de totale procentuele stijging van de eerste tot de laatste dag. Gebruik een werkblad om de gegevens te verwerken en de antwoorden op deze vragen te vinden. Bepaal ook welk aandeel de grootste en kleinste procentuele stijging oplevert.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.