Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Achtergrond informatie over allerlei zaken die met hypotheken te maken hebben
  Deze situatie blijkt vooral voor te komen in de steden waar het gemiddelde gezinsinkomen van de
  De regeling bevat onder andere afspraken over een lumpsumbijdrage aan de school en de zogenaamd

Steeds meer studenten kloppen aan bij de IB-Groep voor een lening.

Lenen Studenten

Alle studentenleningen in Nederland bedragen meer dan 200 miljoen euro op dit moment. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. Zo ken ik studenten economie die eigenlijk alles wel kregen van hun ouders + nog een basisbeurs wat voor hun gewoon zakgeld was maar daarnaast leenden ze ook nog geld om mee te beleggen. Bij de berekening zijn de leningen in de vorm van een prestatiebeurs niet meegeteld. Wel is de stijging mede toe te schrijven aan het grotere aantal studenten. De armen worden armer en ze kunnen zich niet eens verdedigen.

Steeds meer studenten kloppen aan bij de IB-Groep voor een lening. Mocht je als afgestudeerd bachelor besluiten om een dure vervolgopleiding te volgen, dan kun je een Masterlening afsluiten. Studenten in het mbo, hbo en wo hebben zich vorig jaar voor in totaal 480 miljoen euro in de studieschulden gestoken. Inmiddels hebben 924 duizend Nederlanders een langlopende schuld bij de IB-Groep. Studenten hebben zich vorig jaar voor in totaal 480 miljoen euro in de studieschulden gestoken. Het is inderdaad niet zo gek dat er steeds meer geleend wordt, wat je krijgt van de IB-Groep zonder lening is al lang niet genoeg voor alleen al het betalen van het collegegeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.