Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er dreigt een humanitaire crisis voor 4 miljoen mensen in Mali Niger en MauritaniŰ tenzij de do
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Voor leningscontracten afgesloten vˇˇr 1 januari 1989 gelden andere voorwaarden

Spraakmakende, heldere en leerzame artikelen over beurs en beleggen.

Beurs Analyse

Spraakmakende, heldere en leerzame artikelen over beurs en beleggen. Voor ons traders is dat uiteraard perfect maar soms ook erg lastig. De koersgegevens kunnen geheel automatisch en kosteloos gedownload worden.

We beginnen onze tradingadviezen dit jaar goed met hoge winsten. De meest ondergewaardeerde aandelen op een presenteerblaadje. Op 435 ligt een belangrijke steun en tevens een keerpunt van onze visie.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.