Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De hypotheek lasten zullen bestaan voor een flink aandeel uit rente
  Gaarne alle bedragen behalve rente indien gevraagd afronden
  Bestuursvoorzitter Harold Goddijn doet ongeveer drie miljoen aandelen van de hand

Sparen met veel rente en altijd bij uw spaar-geld kunnen.

Spaarrekening Hoge Rente

Als je een hypotheek én een spaarrekening hebt bij één bank, kunnen ze dan, bij een faillisemant o. Ikzelf dacht het te kunnen zien aan de eerste 2 cijfers van de bankrekeningen; bijv. Bij de ene bank gaat het per jaar, bij de andere per maand en dan hebben ze het weer over effectieve rente. Nederlandse banken zijn hard op weg naar een uniform betaalmiddel via internet. Ik heb bij diverse banken spaarrekeningen lopen op een gezamenlijke rekening met mijn vrouw. Ik heb de Nederlandse nationaliteit, woon en werk echter in Zwitserland, maar wil in Nederland sparen. Sparen met veel rente en altijd bij uw spaar-geld kunnen. Ik wil sparen bij een bank die eens per maand rente uitkeert en niet per half jaar of jaar. Ik heb een serieuze klacht over de gang van zaken bij een bepaalde bank.

Het duurde naar mijn idee zelfs langer dan normaal. Indien zij bij een van deze banken zelf een rekening opent, is de inleg tot 20. Het zijn ten slotte allemaal euro's, dus geen omrekentoestanden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.