Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming
  Afgevaardigd bestuurder Universitair Ziekenhuis Antwerpen
  Bij artistieke creaties biedt Kunst in Zicht een mogelijke omkadering aan

Spaar rekening rente vast termijn deposito en rente spaardeposito.

Hoogste Rente Spaarrekening

Uiteraard hebben wij in Nederland ook de mogelijkheid om een spaarrekening te openen in het buitenland. Valt gewoon onder de Nederlandse Garantieregeling van de Nederlandse Bank. Bij de ene bank gaat het per jaar, bij de andere per maand en dan hebben ze het weer over effectieve rente. De meeste mensen sparen om hun vermogen te laten groeien.

Door te wisselen van spaarrekening kunt u geld verdienen. Zelf een aanvullend pensioen opbouwen is voor veel Nederlanders bittere noodzaak. De garantie geldt zowel voor je saldo als voor de rente. Ik heb de Nederlandse nationaliteit, woon en werk echter in Zwitserland, maar wil in Nederland sparen. Ook een spaarpot voor later, bekijk dan ons spaar rente overzicht voor hoge spaarrentes. Er komt binnenkort een nieuwe spaarvorm op de markt, het zogenoemde banksparen. Je kunt kiezen uit een direct opneembare spaarrekening en een spaarrekening met een vaste looptijd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.