Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Sommige groene spaarrekeningen leveren je een belastingvoordeel op.

Groen Sparen

SenterNovem zal altijd een kopie van het certificaat als voorwaarde verbinden aan een groenverklaring als er duurzaam hout wordt toegepast. Net als met een gewone spaarrekening bepaal je zelf hoeveel en wanneer je spaart. Er komt binnenkort een nieuwe spaarvorm op de markt, het zogenoemde banksparen. Het duurzaam geproduceerd hout dat ik toe wilde gaan passen in de woning is niet beschikbaar. Het aanbod van groene spaarrekeningen is snel groeiende, maar nog beperkt. De maatlat en het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen worden regelmatig met elkaar afgestemd. Sommige groene spaarrekeningen leveren je een belastingvoordeel op. Groene bankbrieven worden slechts enkele keren per jaar uitgegeven. Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht waar veel aandacht is besteed aan energiebesparing en milieu. Zelf een aanvullend pensioen opbouwen is voor veel Nederlanders bittere noodzaak. Onze ervaring is dat dit probleem te voorkomen is door een alternatieve houtsoort te kiezen en op tijd te bestellen.

De vigerende maatlatten zijn te vinden onder het kopje "downloads".

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.