Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Brussels Investment Club BIC bestaat al meer dan dertig jaar
  Leent geld aan particulieren zonder tussenpersonen
  Index van de 20 belangrijkste aandelen op de Belgische beurs

Sommige banken hebben speciale beleggingsfondsen voor jongeren.

Sparen Banken

Ook wordt er niet veel geswitched tussen banken, omdat het merendeel tevreden is met de huidige bank, vanwege de moeite die ermee is gemoeid en het niet zien van de verschillen tussen banken. Als ondernemer heeft u graag zelf de touwtjes in handen. Sommige banken hebben speciale beleggingsfondsen voor jongeren. Met een automatische incasso bouwt u met regelmaat vermogen op zonder dat u ernaar hoeft om te kijken. Maar banken bieden tegenwoordig een slimmere manier van doneren aan. Wie wat goeds wil doen voor de wereld, kan natuurlijk geld overmaken aan een hulporganisatie. Toch kan het zich de moeite lonen om bij diverse banken, de rekeningen en producten met elkaar te vergelijken. GraanbankenDe eerste banken bewaarden geen geld, maar graan. Bijvoorbeeld voor die bijzondere vakantie of een nieuwe auto. Zoveel mogelijk tijd en geld steken in uw vereniging of stichting? Bij Postbank bankiert u efficiŽnt en voordelig. SparenOp een spaarrekening zet je geld opzij tegen een kleine rente.

Banken speelden ook een rol bij het wisselen van geld. De Rabobank bood mij dit wel aan en zodoende gebruik ik al jaren internet bankieren. Spaarrentes, kosten en voorwaarden kunnen per bank toch aanzienlijk in uw voordeel verschillen. In dit boek wordt uitgelegd hoe je kan beleggen in aandelen. De foto is afkomstig van fotopersbureau Hollandse Hoogte. Bijvoorbeeld met een speciale spaarrekening waarmee je een deel van de rente kunt schenken. Op spaarrekeningen krijg je meestal meer rente als je je geld voor langere tijd vastzet. Je kunt dan voor een klein bedrag beleggen in bedrijven die voor jongeren interessant zijn. Deze automatische incasso kan op ieder willekeurig moment gestopt worden. Zodat je later iets kunt kopen, of zodat je gewoon iets achter de hand hebt.

In ons aanbod vindt u zeker een spaarrekening die aansluit bij uw wensen. Je wilt iets graag hebben, maar je hebt er niet genoeg geld voor.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.