Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Voor leningen of een doorlopend krediet tegen een vaste lage rente
  Vul hiernaast uw gegevens in en we bezorgen u de nodige informatie
  Steeds vaker blijkt dat jongeren meer geld uit geven dan dat ze hebben

Sommige andere banken die internetsparen aanbieden, doen dat per kwartaal.

Bank Sparen

Als je naar lijstjes met spaarrentes kijkt, scoren vooral de buitenlandse banken in ons land goed. Deze automatische incasso kan op ieder willekeurig moment gestopt worden. Je kunt kiezen uit een direct opneembare spaarrekening en een spaarrekening met een vaste looptijd. In geval van een schrikkeljaar wordt dat 366 dagen. Dit leidt tot een paar kleine kanttekeningen die je in een renteoverzicht niet terug ziet. Bij de renteberekening wordt uitgegaan van het juiste aantal dagen van de betreffende maand en wordt elk jaar op 365 dagen gesteld . Met een automatische incasso bouwt u met regelmaat vermogen op zonder dat u ernaar hoeft om te kijken. Voor de renteberekening tellen de dag van inleg wel en de dag van afboeking niet mee.

Veel mensen hebben liever een regelmatige bijschrijving in plaats van één keer per jaar.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.