Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Hypotheek Specialist geeft u een unieke laagste rente garantie
  Deze kunt u omzetten in levensloop mits uw pensioenfonds dit toelaat
  Of het nu gaat om een motorhome een oldtimer of een tractor met de verzekering Speciale Voertui

Selecteer hier het aantal jaren vaste rente in uw formule.

Huidige Rente

Het saldo stelt het kapitaal voor waarmee de rente moet overeenstemmen. Als je een aankoop overweegt, is het interessant alle kosten op een rij te zetten. Selecteer hier het aantal jaren vaste rente in uw formule. Liever een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak bij de Immotheker in jouw buurt.

Zo verkrijgt men de maandelijkse lijfrente die de koper zal kunnen betalen met de overeengekomen verkoopwaarde min het voorschot rekening houdend met de sterftekansen van de verkoper volgens de tafels MR-FR. Abonneer u op onze e-newsletter promoties, geschenken, tips .

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.