Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wie jonger is dan 12 jaar kan alle materialen uit de jeugdcollectie lenen
  In de administratie van de Belgische sapfabriek is een grootboekrekening aangetroffen duidend o
  Ik koop een huis en ik heb een hypotheekakte en een transportakte nodig

Schrijf een korte beoordeling over Actuele rentestanden.

Huidige Rente

Er zijn mogelijkheden om zonder een vast dienstverband een hypotheek te krijgen. Een andere hypotheekvorm met andere voorwaarden kan beter aansluiten bij de veranderde financiŽle en persoonlijke omstandigheden en wensen, dan de vorm waarvoor destijds werd gekozen. We kunnen u dan vragen de verkoopopbrengst af te lossen op uw hypotheek. Hoeveel kan ik lenen?Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.