Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Geld nodig geld lenen een hypotheek auto financiering lening of een doorlopend krediet tegen ee
  Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB
  Particuliere en zakelijke financiering en ontwikkeling van vastgoed

Samenwonen, trouwen, een huis kopen, kinderen krijgen, overlijden.

Lenen Aan Kinderen

Vraag dus eerst goed na wat de vrijstellingen zijn, voordat je aan de slag gaat met schenken. Ook kunt u kinderkleding inbrengen, wat dan tijdens de beurs voor u verkocht wordt. Samenwonen, trouwen, een huis kopen, kinderen krijgen, overlijden. Soms winnen mensen een prijs in de loterij van een ander land. Het kabinet hoopt op een gunstig economisch effect van deze maatregelen. Kortom, niets dan warme gevoelens in een guur seizoen. Dit heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in febr.

Met deze heffingskortingen wordt in zekere zin inkomenspolitiek bedreven. Tijdens deze beurs kunt u betaalbare kinderkleding kopen. In de loop van de tijd zullen ook andere plaatsen volgen. Daartoe komen er in de aftrekregeling de volgende wijzigingen. Met behulp van deze column van Niels van de Griend, notaris te Weesp, kunt u zich alvast voorbereiden. Hierdoor kan uw kind een hogere lening krijgen van de geldverstrekker. Betaalt men niet, dan wordt de auto in beslag genomen. Of is het toch niet alleen maar zonneschijn en happy thoughts? We zullen het zien.

Europese Hof duurt het nog 2 tot 3 jaar voor er een definitieve uitspraak is. De te betalen belasting wordt verminderd met heffingskortingen. Zij gebruiken daarvoor door de computer opgestelde rapporten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.