Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit bedrag wilt u op een spaarrekening zetten en van de rente maandelijks leven
  BelgiŽ heeft tijdens de onderhandelingen bij de Verenigde Naties steeds aangekondigd mogelijk e
  In Schooljournaal staat een artikel over ervaringen met Lumpsum

Samengevat heb je op deze manier de vertrouwde woonlening, de aanlokkelijke lange termijn rendementen, de maximale fiscale voordelen en een permanente dubbele reserve.

Maximale Hypotheek

Samengevat heb je op deze manier de vertrouwde woonlening, de aanlokkelijke lange termijn rendementen, de maximale fiscale voordelen en een permanente dubbele reserve. Later dienen ter staving uiteraard de nodige originele documenten aan ons overgemaakt te worden. En dat is een hypotheeklening ook! Een combinatie van beide ligt dus voor de hand. Maar zeg zelf, de kans daartoe is relatief klein en de fondsenbeheerder moet al erg knoeien om dat rendement niet te halen. Zowel kredietoplossingen mťt waarborg als kredieten zonder waarborg behoren tot ons gamma. De persoon uit het voorbeeld koos voor maandelijkse stortingen in een traditioneel fonds. Tegen dat je bijna met pensioen mag gaan heb je een enorm kapitaal opgebouwd als je de lening niet vervroegd terugbetaalt hebt. Bovenstaande simulator maakt al meteen duidelijk waar we heen willen en op welk een bedragen je mag rekenen na 30 jaar, maar ook na 20 jaar. Dexia Bank biedt u voor elk woonproject een aangepaste oplossing. Bovenstaande sloganeske leuze roept behoorlijk wat scepsis op, maar. De formule is bijzonder populair in Nederland en wint meer en meer aan belang op de Belgische markt.

De persoon uit ons voorbeeld koopt een pand aan voor 100 000 EUR. Na terugbetaling op eindevervaldag van de ontleende 75. Meer nog, in bedrag koopt u evenveel, maar u koopt veel meer units aan wanneer zij relatief goedkoop noteren.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.