Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan
  Er zijn bepaalde objecten die verplicht aangeschaft moeten worden
  De voorwaarde is retroactief artikel 1179 van het BW

Roodstaan voor studenten is een vorm van een doorlopend krediet.

Krediet Registratie

Hierin komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. Vul op het postkantoor het speciale kaartje in en plak er een postzegel op. Als u bijvoorbeeld een flexibel krediet, een creditcard of een kredietlimiet op uw betaalrekening of een gsm-abonnement hebt, bent u ook bekend bij het BKR. Hoe is het betalingsverkeer geregeld? Wat kunt u doen als u geld over heeft? Welke vormen van sparen en beleggen zijn er? Lees ook de waarschuwingen en tips. Roodstaan voor studenten is een vorm van een doorlopend krediet. Hier leest u over allerlei manieren om met uw geld om te gaan. Kijk voor het actuele rentepercentage en het prospectus op postbank.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.