Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Geld leen je en hiervoor betaal je intrest aan de bank
  De hierboven vermelde tarieven zijn aan verandering onderhevig en kunnen door Argenta worden ge
  Vele andere opschortende voorwaarden zijn mogelijk

Rijksdienst nog enkel de gekapitaliseerde waarde van die renten uitbetalen.

Rente Overzicht

Rijksdienst nog enkel de gekapitaliseerde waarde van die renten uitbetalen. Ze zijn niet volatiel en bieden relatieve zekerheid. Ontvangeen berichtzodra de rentedaalt tot hetpeil dat jijbepaalt. Hierdoor is het dus niet langer financieel nadelig om al na korte tijd je woning te verkopen om een nieuwe woonst aan te schaffen. Een bevek is een gemeenschappelijk beleggingsfonds dat een portefeuille aan roerende waarden beheert. De risico’s zijn doorgaans groter dan bij obligaties; het rendement gewoonlijk ook. Obligaties horen thuis in elke portefeuille, welk beleggersprofiel u ook hebt. Een Dexia beleggingsrekening op lange termijn van 1 tot 10 jaar is een flexibele belegging met een vast rendement. Een aandeel is een eigendomsbewijs van een deel van een vennootschap. Alvorens je werk maakt van een nieuw dak boven je hoofd, moet je eerst beslissen of je gaat kopen, bouwen of huren.

Beveks zijn heel flexibel, en kunnen uiteenlopende beleggingen bevatten. De kasbon is een vaste waarde in het beleggingsgamma van Dexia. Een beleggingsformule in beveks, die bijzondere fiscale voordelen voor vennootschappen biedt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.