Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er komen in de praktijk ook mengvormen voor van deze hypotheekvormen
  In het voorjaar 2007 komen twee nieuwe regelingen die de financiering van publiekfilms een stuk
  Zo bespaart u tientallen Euro~s per maand op uw hypotheek

Rentevast StudieplanSparen voor de studie van een kind.

Sparen Kinderen

Soms verwachten ouders van hun kinderen de erkenning die ze van hun eigen ouders niet hebben gekregen. Lees hier de Voorwaarden van de Postbank Groeirekening. Een speciale rekening voor kinderen met beperkende voorwaarden. Iedere aanbieder van spaarvormen heeft zijn eigen voorwaarden en beperkingen, lees deze goed alvorens je een spaarplan uitkiest. Rentevast StudieplanSparen voor de studie van een kind. Het hoeft helemaal niet erg te zijn als een meisje van 11 voor het hele gezin kookt, omdat haar moeder ziek is. Is het gespaarde bedrag uitsluitend te gebruiken voor studie of kun je ook doorsparen voor een eigen woning voor het kind. Of als kinderen zich rustig houden omdat hun broertje al zo moeilijk doet. Maar als ze dat van haar 11e tot 18e jaar doet, heb je kans dat ze niet meer de gelegenheid heeft om kind te zijn. Voor de ontplooiing hiervan bestaan legio mogelijkheden.

Bekijk alle mogelijkheden die Postbank biedt op de nieuwe kinderenomgeving. In één overzicht ziet u een indicatie van wat de studie van uw kind of kleinkind gaat kosten in de komende jaren. Ieder kind heeft zo zijn eigen interesse of belangstelling.

Bekijk de actuele rentetarieven van al onze spaarrekeningen. Maar in de praktijk gebeurt het nogal eens dat het kroost toch ongewild het kind van de rekening wordt. Allemaal vragen die van belang zijn bij het afsluiten van een spaarrekening voor de kleine. Om dit bestand te openen, heeft u Adobe Reader nodig.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.