Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Je spaarrekening is heel eenvoudig te beheren via Mijn Postbank
  Op één belangrijk aspect rond de nieuwe verslaggeving Lumpsum blijken nog steeds misverstanden
  De Argentijnse banken hadden op maandag 21 januari geen dollars meer

Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet.

Korte Rente

De gemiddelde variabele rente is weergegeven met een liggend streepje. Ook vindt Wellink dat rijke 65-plussers best mee kunnen betalen aan de AOW, iets dat nu nog niet gebeurt. Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet.

De rente over 2008 wordt gepubliceerd in januari 2009. Wellink vindt dat er best aan de AOW-leeftijd gemorreld mag worden. De Nederlandsche Bank DNB presenteerde vandaag zijn jaarverslag. De Nederlander houdt er een steeds gezondere levensstijl op na en blijft daardoor ook langer leven. Verslaggever Ronald Stevens sprak met bankpresident Nout Wellink.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.