Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Commissie Structuur en Financiering Gezondheidszorg Bereidheid tot Verandering maart 1987
  Vooral studenten die uit armere gezinnen komen schrikken er voor terug om duizenden euro’s te l
  Een doorlopend krediet is juist voor mensen zich geen raad weten met hoeveel ze moeten lenen

Rekening courant-krediet is een vorm van doorlopend krediet.

Rekening Courant Krediet

Een RC-Krediet is te gebruiken als faciliteit om snel over extra geld te kunnen beschikken. Uw tegoed blijft altijd volledig beschikbaar en u krijgt toch een goede rente. Elektronische handelingen zijn goedkoper dan handmatige handelingen, doordat de verwerkingstijd lager is. Arbeidsovereenkomst met SBOH, ziekenhuis of maatschap afhankelijk van de opleiding. De kosten zijn niet meer afhankelijk van de hoogte van het te verwerken bedrag, maar van het type transactie. De kosten zijn een weerspiegeling van de verwerkingstijd van de bank.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.