Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Eerst moet het kapitalisme net zo extreem worden als het communisme
  De levenhypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering
  Als je een persoonlijke lening afsluit staan de looptijd het rentepercentage en de totale kredi

Reden is de rente op de kapitaalmarkt die al een aantal weken stijgt.

Rente

Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers banken en verzekeraars in Nederland voor een hypotheek lening. In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard. De wettelijke rente is de rente die een schuldeiser krachtens de wet kan vorderen van een schuldenaar die nalatig is gebleven bij de voldoening van een geldsom. Wil je alles weten over het BKR? Lees dan de special over het BKR. Banken willen zo graag hypotheken verkopen dat ze sinds kort de eerste maanden na het afsluiten van een hypotheek geen rente vragen. Op basis van hypothecaire zekerheid kan een rente aanzienlijk lager zijn. Heeft u al een lening? Bespaar dan door nu over te sluiten.

Maar als de hypotheekrente stijgt, zult u relatief weinig betalen. Dit is inherent aan de onzekere economische omstandigheden. Wat de hypotheekrente op de lange termijn doet is moeilijk te voorspellen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Indien de economie weer aantrekt, neemt de kans op rente-stijging toe.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.