Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De hypotheekrente is in Nederland al jarenlang aftrekbaar
  De vaste rentevoet is hoger dan een variabele rentevoet
  Wij hebben aanstellingen bij alle grote geldverstrekkers in Nederland

Reclames voor leningen zouden verboden moeten worden.

Frisia Reclame

Ze zeggen immers je leeft nu, dus nu moet je ervan genieten, als je ouder bent heb je veel schulden die je niet meer kunt aflossen, maar je had toen je jong was wel een mooie badkamer. Schurken en boeven worden in dit land beschermd doofpot en de gewone mensen worden gepakt en uit gekleed. Dat heeft namelijk elk stofdoekje bij zo veel stof.

Dat noemen ze democratie en die is er alleen voor de rijken en oplichters. George staat op een stoel en spreekt de menigte toe. Je moet er niet aan denken dat de hypotheekrente een paar procent omhoog gaat. Mensen worden hier aangespoord om boven hun stand te gaan leven.

Uit een soort domme hebberigheid want de rente is zo lekker laag of uit status want de buren hebben ook en mooie badkamer, keuken of auto. Maakt het uit, stel je toch voor dat je aan het eind van je leven geen mooie badkamer, grote auto of luxe keuken hebt. Vind ik nou hetzelfde als de ouders die in een ander spotje een babykamer kopen op afbetaling.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.