Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Met Actief Budget start u een nieuw financieel leven
  De rente is zo een instrument om een economie te sturen
  Fusievoorstel als bedoeld in artikel 312 van Boek 2 BW

Overigens gaan we er nog steeds vanuit dat de financiering goed komt.

Voorbehoud Financiering

Ik heb deze informatie van een ander bedrijf waar ik zaken mee heb gedaan, die waren hier heel eerlijk in en correct. Wat ik weet is dat, wanneer je getrouwd bent, beide die overeenkomst getekend moet hebben om rechtsgeldig te zijn. Oh ja, en probeer de volgende keer assertiever te zijn. De artikelen zijn gebaseerd op de wetgeving en regelingen uit de tijd waarin het geschreven is. Overigens heb ik ergens anders op dit forum ook een bericht van jou gelezen waarin je verwijst naar een antwoord van de Ombudsman mbt tot een zelfde soort geval. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat wel gaan lukken, maarja. De wetgever heeft echter beslist dat het in het belang van de koper is om de aanschaf van een woning zwart op wit te stellen. Een officiŽle overeenkomst wordt aan de Kamer van Koophandel ter ondertekening voorgelegd en pas als dat gebeurt is kunnen ze er iets mee. Aan de artikelen kunnen derhalve geen rechten ontleend worden. Als een bedrijf na een telefoon afspraak bij je langs komt valt dit niet onder de Colportagewet, maar vaak verliezen zij een rechtzaak op andere punten.

Lotx, ik wens je heel veel succes en laat je er niet onder krijgen. Nergens in het verhaal van chisha staat iets vermeld over een hypotheek, dus. In een offerte wordt gedetailleerd beschreven wat je voor X bedrag koopt, afmetingen kwaliteit enz. Maar gelukkig niet getekend, want ze waren veel en veel te duur. Voorheen was een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig. Zoals het daarin gestelt wordt zit je aan een ovk vast tenzij er een andere afspraak schriftelijk is vastgelegd. Ten eerste rekenen ze heel veel geld voor hubnprodukten en ten tweede zijn ze onmenselijk. Kan men zich daar niet aan houden, gewoon wegsturen. Het lijkt me inderdaad een beetje een overbodige toevoeging aan het koopcontract en het zou mij een gevoel van wantrouwen geven als koper zijnde.

Je kunt binnen 8 dagen je bedenken en het contract ontbinden. De verkoper wilde graag dat we de offerte ondertekende. Dat blijkt niet uit het vermelde bij Speciale Afspraken.

Het is erg rot, ik raad je aan om wettelijk advies in te winnen voor verdere actie. Ik heb begin mei een adviseur langs laten komen van Keurkozijn voor een vrijblijvende offerte.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.