Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Hypotheek Specialist geeft u een unieke laagste rente garantie
  Organisatie die hulp biedt aan mensen met problematische schulden en onbetaalbare leningen
  De hierboven vermelde tarieven zijn aan verandering onderhevig en kunnen door Argenta worden ge

Over het extra te lenen bedrag dient uiteraard ook rente betaald te worden.

Aflossingsvrij Lenen

Heeft u over enkele jaren meer bestedingsruimte? Heeft u geld dat over enkele jaren vrijkomt uit bijvoorbeeld een spaarproduct? Dan is wellicht een aflossingsvrij krediet of rentekrediet een aantrekkelijke optie voor u. Voor het op te bouwen vermogen binnen de hypotheek kijken we zowel naar de beleggingshorizon als uw risicoprofiel. Een volledig aflossingsvrije hypotheek is in de meeste situaties niet mogelijk. Op de korte termijn kunnen beleggingen echter behoorlijk in waarde schommelen. Aangezien renten op schulden aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting kan deze vorm van lenen de voorkeur hebben vanwege de maximale rente-aftrek. Vaak kunt u deze hypotheek alleen afsluiten in combinatie met een hypotheekvorm waarbij er wel wordt afgelost. Over het extra te lenen bedrag dient uiteraard ook rente betaald te worden.

Ziet er wel democraties uit,maar is het natuurlijk niet, want het beleid voor de komende jaren is al uit gestippeld en goedgekeurd. Nadeel is echter dat dit rendement veelal niet gegarandeerd is en af kan wijken van uw verwachting. De fiscaliteiten rondom de levenhypotheek geldt natuurlijk ook voor de spaarhypotheek. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij incourante onderpanden. Het huidige belastingstelsel gaat uit van het zogenaamde boxenstelsel. In de meeste gevallen wordt gekozen voor de laatste oplossing. Zoals zojuist beschreven, lijkt beleggen historisch gezien op de lange termijn aantrekkelijker dan sparen. Bij een persoonlijke lening leent u een van te voren vastgesteld bedrag. Aangezien deze hypotheekvorm geen aflossing kent, betekent dit dat er ook geen toelichting op is. Het kopen van een huis is voor iedereen een belangrijke stap. Maandelijks of jaarlijks lost u een bedrag af op uw hypotheek.

Uw risicoprofiel zouden we hiermee kunnen beschrijven als offensief. Hiermee wordt gespaard of belegd om aan het einde van de looptijd een deel van de hypotheek af te kunnen lossen. Want ze hoeven ze niet meer uithuis te plaatsen want de ouders staan al door Dekker op straat. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger. Net als bij iedere levenhypotheek moet u zich aan de voorwaarden van de fiscus houden, wilt u van fiscale voordelen profiteren. Op deze manier vermindert het risico voor de bank sneller dan bij andere vormen. Hier wordt ingegaan op de aflossing van de hypotheek. We zullen allereerst de mogelijkheden behandelen en dan aangeven wat we in uw situatie aanraden. Toen de regen s'morgens met bakken uit de lucht viel was dat mijn grootste angst en vervloekte ik Dekker die hiermee dacht aan te tonen een nog grotere heks te zijn dan ik dacht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.