Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het minimumbedrag voor de lening van het Participatiefonds bedraagt 7
  Je kunt dan een rentedragende lening afsluiten bij de IB Groep
  Wilt u weten waar u de laagste rente krijgt of wie de beste vooorwaarden heeft. Maak hier een v

Ouders mogen hun kinderen van 18 tot 35 jaar eenmalig 22.

Lenen Ouders

Om te bepalen wat een redelijke rente is, kunnen ouders kijken wat banken onder vergelijkbare omstandigheden vragen en zich daarbij aansluiten. Deze rente is dan net zo aftrekbaar als wanneer het geld van een bank geleend zou zijn. Het is handig om eerst te berekenen hoeveel u op basis van uw inkomen en dat van uw eventuele partner kunt lenen. Wie voor het eerst een huis wil kopen, heeft vaak moeite met de financiering. Ouders kunnen ervoor kiezen om hun huis te schenken aan hun kinderen, zodat het huis niet onder de erfenis valt. Is dat niet voldoende, dan is het hypotheekbedrag op verschillende manieren aan te vullen.

Vrijgevige ouders kunnen hun kinderen helpen door hen een bedrag te schenken. Is het kind ouder, maar heeft hij of zij een echtgenoot die jonger is dan 35, dan is deze ruimere vrijstelling ook te benutten. Ouders mogen hun kinderen van 18 tot 35 jaar eenmalig 22.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.