Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Commissie Structuur en Financiering Gezondheidszorg Bereidheid tot Verandering maart 1987
  Hier vindt u alle beurskoersen van de Beurs van Berlage in Amsterdam
  Die heeft het aantal banken doen afnemen en zo de concentratiegraad op de markt van de bankkred

Ouders kunnen ervoor kiezen om hun huis te schenken aan hun kinderen, zodat het huis niet onder de erfenis valt.

Lenen Ouders

Kleine bedragen voor een blikje fris, maar ook grotere bedragen. Over het meerdere heft de fiscus 5 tot 27 procent belasting, afhankelijk van de hoogte van het bedrag. Leen je geld voor een artikel dat je maar twee jaar kunt gebruiken? Zorg dan dat je de lening binnen die twee jaar hebt afbetaald. Spreek af wanneer je terugbetaalt en houd je aan die afspraak.

Dat kan een aanzienlijke besparing van successierecht opleveren. Mijn dochter van 21 jaar dreigt een persoonlijk krediet af te sluiten. Bij een persoonlijke lening spreek je van tevoren af hoeveel geld je leent. Bij een doorlopend krediet, mag je tot een bepaald bedrag geld opnemen. Met een beetje hulp komt een eigen huis snel dichterbij. Heb je geld uitgeleend maar niet teruggekregen? Vraag er om en maak duidelijk dat je je geld terug wilt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.