Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het is heel belangrijk dat u veilig verzekerd met de auto onderweg bent
  Achtergrond informatie over allerlei zaken die met hypotheken te maken hebben
  Het streefbedrag per lening is tenminste 10 miljard euro

Op het einde van elk van de 6 driemaandelijkse observatieperiodes wordt de meerwaarde bepaald door het verloop van de 10-jaars EUR-swaprente.

Ontwikkeling Variabele Rente

Op het einde van elk van de 6 driemaandelijkse observatieperiodes wordt de meerwaarde bepaald door het verloop van de 10-jaars EUR-swaprente. Wij hopen via dit platform een antwoord te geven op de behoeften van de KMO's inzake ondersteuning, cliŽntgerichtheid en proactiviteit. Met dit compartiment kan zelfs een dalende markt winst opleveren. De volgende 5 dividenden zijn variabel en worden bepaald door het verloop van 20 internationale aandelen. Met Fortis L Fund Absolute Return Balanced kunt u dat bereiken. Dit platform biedt thema-avonden aan voor KMO's, tijdens dewelke specifieke onderwerpen rond 1 bepaald thema aan bod komen. Een regelmatig, steeds positief rendement en een zeer beperkt kapitaalrisico.

Het beste rendement bieden naargelang de marktvoorwaarden, door een actief beheer van drie ruim gespreide portefeuilles die elk aan een specifiek beleggersprofiel beantwoorden. Enterprize is een initiatief van Business Angels Connect, Vlerick Leuven Gent Management School en de Beurs van de Ondernemers. Het eindresultaat van dit compartiment is gekoppeld aan de gemiddelde prestatie van 20 internationale topaandelen. Op vervaldag ontvangt de belegger zijn oorspronkelijk kapitaal voor kosten en taksen. De waarde van het belegde kapitaal beschermen tot op een vooraf bepaald niveau bij dalende financiŽle markten, door tijdelijk posities in aandelen en obligaties af te bouwen ten voordele van veilige cashposities.

Fortis L Fund Bond Convertible World is bestemd voor de defensieve belegger die zijn portefeuille wenst te diversifiŽren en het rendement wil optrekken door een positie te nemen in internationale converteerbare obligaties. Dexia Bank is een van de hoofdsponsors van het initiatief. De compartimenten Fortis L Fund Safe W10 vierden zopas hun tweede verjaardag op het einde van een bewogen jaar.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.