Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit zijn er gemiddeld ongeveer 20 per werkdag of ongeveer 5
  Blijft die laag dan is het de vraag of het een luchtbel wordt en of die klapt
  Volle eigenaar worden van de woning waarvoor geleend wordt

Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen.

Rente Op Spaargeld

Als de eigenaar vlug komt te overlijden kan je hiermee een goede zaak doen, in het andere geval kan deze formule heel wat duurder uitkomen dan een directe verkoop met een hypothecaire lening. Deze premie kan ook door huurders aangevraagd worden. Alle banken geven op een of andere manier een aangroeipremie voor wie geld bijstort op een spaarrekening. Hetzelfde geldt voor de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Waals Brabant, Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg. De intresten betaald voor een lening bestemd voor de aankoop, de bouw of de verbouwing van een onroerend goed zijn aftrekbaar van het totaal van je onroerende inkomsten. Je kan eveneens een deel van het terugbetaalde kapitaal aftrekken van je belastbaar inkomen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De basisrente van 2 procent wordt niet altijd meteen berekend maar is afhankelijk van de reglementering van elke bank afzonderlijk. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen. Tabnum2 = 1, Leftnum2 = 3, Leftsubnum2 = , filename = 1. In de plaats hiervan wordt het Kadastraal Inkomen van de eigen woning volledig vrijgesteld van belasting. Voor kleinere bedragen heb je de lening op afbetaling, grotere bedragen worden meestal geleend met een hypothecair krediet.

De meeste zekerheid, maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief. Ben je vertrouwd met de beurswereld en ben je bereid het risico te nemen, dan is deze formule misschien iets voor jou. De middenweg is dat je de rente voor de eerste tien jaar vastlegt, met nadien aanpassingen om de vijf jaar. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de technische of sanitaire installatie of aan de constructie van de woning om de woning aan te passen aan de lichamelijke gesteldheid van de bewoner. Deze keuze is te overwegen als de rente hoog is en er dalingen te verwachten zijn. Maar als je pa je geld leent daarvoor, mag je dat niet. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. De makkelijke vorm van sparen,tegen een vaste rente. Er bestaan twee mogelijkheden om te lenen voor onroerend goed. Bovendien ligt de intrestvoet meestal hoger dan bij een klassieke hypotheek en betaal je instapkosten, beide meerkosten die je van je uiteindelijk kapitaal moet aftrekken om correct te kunnen vergelijken met de klassieke formules. Een hypothecair krediet kan je krijgen voor de aankoop van een bouwgrond, een woning, of voor verbouwingen en nieuwbouw en gaat meestal verplicht gepaard met een levensverzekering en een brandverzekering.

Ten laatste heb je ook nog de mogelijkheid om met een variabele looptijd te lenen, d. Kijk daarvoor naar onze bijdrage van gisteren, dinsdag 14 januari. In het verleden gaven de periodieke herzieningen van de rentevoet nogal eens aanleiding tot willekeur en trok je als consument meestal aan het kortste eind. De meeste banken bieden heel wat informatie on-line, het loont dus zeker de moeite eens al surfend de ronde te doen. De vermindering is niet van toepassing op renovatiekosten die ook afgetrokken worden als beroepskost of als energiebesparende investering.

Het is dus sterk af te raden om opvragingen te doen behalve in sommige gevallen bij het stopzetten van de professionele activiteiten. Self'Bank, via Phone'Bank telefoon en via Home'Bank pc. Inspelend op de evoluties op de woningmarkt bieden sommige banken looptijden aan tot 30 en zelfs 40 jaar, waar een looptijd van 20 jaar tot enkele jaren geleden in dit geval de norm was. Landen als Hongarije ijveren daarom voor snelle toetreding tot de EU. Voor een eerste woning is deze formule niet direct aan te bevelen, het is eerder geschikt als belegging van je spaargelden. Vanaf 1 januari 2007 komt er een nieuwe renovatiepremie in voege. Geen papier meer, gewoon nog een bestandje ergens op een computer. Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen. Over het invoeren van virtuele betaalsystemen werd uw mening niet gevraagd. De regering liet de peso devalueren met vijftig procent.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.