Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Huursubsidie is van een heel andere orde dan hypotheekrente aftrek
  Wil je dat het er wel onder valt moet je tekenen onder voorbehoud financiering want dit valt we
  Hierboven ziet u de meest gebruikte Euribor tarieven

Op Wall Street werd positief gereageerd op het rentebesluit.

Rente Nl

Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. Zet hem zo ook op Domeinforum, zal biedingen hier melden. Het rentebesluit van woensdag volgt op nieuwe tegenvallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De dollar daalde wel sterk in waarde, waardoor de euro 1,4880 dollar noteerde. De renteverlaging was verwacht door de meeste analisten en volgt op een onverwachte renteverlaging met 0,75 procentpunt vorige week. Vergelijk hier eenvoudig de verschillende aanbieders, bekijk welke vorm of aanbieder het best bij uw wensen past en vraag direct informatie aan. Of u in aanmerking komt voor bovengenoemde tarieven is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Enkele uren voor het rentebesluit kwamen er groeicijfers over de Amerikaanse economie naar buiten. De koersen worden getoond met een vertraging van minimaal 15 minuten. Als aan het einde van het jaar blijkt dat een klant maandelijks te weinig heeft betaald, moet hij ook rente betalen over het bedrag dat het energiebedrijf nog tegoed heeft. Zijlstra stoort zich aan de te hoge maandrekeningen, waardoor vele huishoudens telkens weer tientjes te veel betalen voor hun gas en elektra. De eerstvolgende rentevergadering van de Fed staat gepland op 18 maart. In een toelichting van de Fed wordt daar ook aan gerefereerd.

Op Wall Street werd positief gereageerd op het rentebesluit. Met een Doorlopend Krediet heeft u altijd extra geld achter de hand. Dow Jones schoot direct na het bekend worden van de renteverlaging omhoog. Dat cijfer was een stuk lager dan de 1,2 procent groei waar analisten op hadden gerekend. Genoemde rentetarieven worden met zorg bijgehouden, desondanks kunnen er altijd fouten ontstaan waardoor er geen rechten aan deze opgave kunnen worden ontleend. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. De belangrijkste indexen stegen ruim 1 procent, terwijl ze voor het rentebesluit nog onder de slotkoersen van dinsdag stonden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.