Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het aantal aandelen van Zwitserland dat je wilt kopen
  Deze financiering is uitermate geschikt als u uw huis wilt verbouwen
  Uw maandlasten blijven gelijk of de rente stijgt of daalt

Ook mensen zonder een non-conforming hypotheek krijgen last van de kredietcrisis in de Verenigde Staten.

Dollar Crisis

De handelsbeperkingen kunnen daarmee goeddeels worden weggenomen. Het gaat hier ook niet om het land Amerika, maar om een selecte groep, die al een paar eeuwen wereldwijd verspreidt is en de sleutelposities innemen en beschermen voor zichzelf en hun 'bloedlijnen'. Als we uit het verleden iets hebben kunnen leren dan is dat wel dat na een ernstige devaluatie slechts oorlog tot een oplossing leidt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.