Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Jan van Herwaarden Ton Molendijk Eduard van Rooijen eds
  Ik koop een huis en ik heb een hypotheekakte en een transportakte nodig
  Loop eens door de volgende informatie over de hypotheekrente

Ook is het belangrijk te weten wat het Bureau Krediet Registratie doet en wat u moet doen bij dreigende problemen.

Bureau Krediet Registratie

Als u bijvoorbeeld een flexibel krediet, een creditcard of een kredietlimiet op uw betaalrekening of een gsm-abonnement hebt, bent u ook bekend bij het BKR. Dit betekent echter niet dat u geen geld kunt lenen. Vul op het postkantoor het speciale kaartje in en plak er een postzegel op. Wil je alles weten over het BKR? Lees dan de special over het BKR. Hier leest u over allerlei manieren om met uw geld om te gaan. Uiteraard staan wij persoonlijk tot uw beschikking voor een verstandig leenadvies.

In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard. Diverse financiers zorgen ervoor dat u geld kunt lenen ondanks bkr-notering. Heeft u al een lening? Bespaar dan door nu over te sluiten. Hoe is het betalingsverkeer geregeld? Wat kunt u doen als u geld over heeft? Welke vormen van sparen en beleggen zijn er? Lees ook de waarschuwingen en tips. Tevens geven wij u een uitleg over de diverse vormen van leningen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.