Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wie dat weigert mag de rente van de nieuwe woning niet meer helemaal aftrekken
  Een offerte van een lijfrente of lijfrente advies is vrijblijvend
  Hoeveel kan ik besparen.Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten

Onze politieke kopstukken met het lef om naar de burger toe te gaan.

Politiek Nieuws

Onze politieke kopstukken met het lef om naar de burger toe te gaan. In deze podcast stelt hij zich zelf voor en kom je meer over hem te weten. Op Headliner vindt u het laatste nieuws van meer dan 750 online nieuwsbronnen gerangschikt in ruim 35 categorieen en zeer veel specifieke subsectie's. Het overzicht van alle categorieen vindt u aan de linkerkant. David houd je op de hoogte van de Haagse lokale politiek en andere leuke dingen. Of hij reageert op berichten die de moeite waard zijn om iets meer over te vertellen. Beschouwingen over binnenlandse politieke en maatschappelijke onderwerpen. Iedere maandag, het startsein voor een nieuwe week vol actualiteiten en nieuws. De minister geeft via de webcast regelmatig een toelichting op actuele onderwerpen. De webcast van minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Zo zie je maar weer ook voorzitters die minder stemmen zullen krijgen dan de grotere partijen zullen er alles aan doen om een stem te krijgen.

Vrijdag barst de verkiezingsstrijd echt los, als PvdA-leider Wouter Bos en premier Jan Peter Balkenende CDA voor het eerst met elkaar in debat gaan op de televisie. Christenunie Urk verzorgt een podcast over de actuele stand van zaken op het ludieke eiland. In een brief aan premier Balkenende zeggen zestien welgestelde Nederlanders op initiatief van GroenLinks bereid te zijn meer belasting te betalen als dit. Het overzicht van alle specifieke subsectie's vindt u hier.

Nummer 8 op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid Utrecht. Minister Donner legt in gesproken woord uit wat er op Justitiegebied speelt. PvdA-leider Wouter Bos wil de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb als minister van Onderwijs of Sociale Zaken in een kabinet met PvdA, zo schrijft hij in zijn. Politici zijn in de aanloop van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november alom tegenwoordig.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.