Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Met Actief Budget start u een nieuw financieel leven
  Wil je dat het er wel onder valt moet je tekenen onder voorbehoud financiering want dit valt we
  Geld lenen is erg gemakkelijk en kan ook erg prettig zijn

Onlangs kreeg ik het bericht dat de aandelen afgestempeld worden.

Afstempelen Aandelen

Op het moment dat er bij of na uitgifte van aandelen een agioreserve ontstaat, kan er voor gekozen worden om deze agioreserve in de vorm van bonusaandelen uit te keren aan de aandeelhouders. Kunt u zondermeer zeggen of dat goed is of niet? Laten we eens een paar zaken naast elkaar zetten. Amsterdam Midkap Index AMX is de naam van de aandelenindex van de Amsterdamse effectenbeurs die de middelgrote aandelen vertegenwoordigd. Een beroepsgokken kent zijn kansen en weet exact welk bedrag hij in moet zetten om zijn rendement maximaal en zijn risico minimaal te maken.

Een aandelenindex is een gewogen gemiddelde van een aantal aandelen die verhandelbaar zijn op de beurs. En zorgt er voor dat u geen omkijken naar uw beleggingen meer heeft. Onlangs kreeg ik het bericht dat de aandelen afgestempeld worden. De aandeelhouders zijn de eigenaren van het bedrijf. Wij verstaan hier onder afstempelen het afwaarderen van de nominale waarde van een aandeel. Werknemer die nog niet de vereiste leeftijd heeft bereikt om deel te mogen nemen aan de pensioenregeling van zijn werkgever. Ik heb aandelen in een bedrijf, dat vanwege het gebrek aan handel niet meer beursgenoteerd is. Agioreserve is de balanspost die ontstaat door het uitgeven van nieuwe aandelen tegen een prijs boven pari.

De bezitters van de aandelen van een bedrijf worden de aandeelhouders genoemd. Onder aanzegging verstaan wij hier de opdracht van De Nederlandsche Bank aan het bestuur van een pensioenfonds om het beleid of de uitvoering van het beleid van het pensioenfonds aan te passen aan de wettelijke regels. Dit is de naam van de aandelenindex van de Amsterdamse effectenbeurs die de middelgrote aandelen vertegenwoordigd. Een assignment is het aanwijzen van een schrijver van een optie. De meeste beleggers kopen gewoon 100 of een veelvoud daarvan aan aandelen. Er wordt dus tijdens de looptijd helemaal niet afgelost. Een aandelenoptie is een optie waarbij een aandeel de onderliggende waarde is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.