Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Onze specialisten onderhandelden reeds over de rentevoeten en dat zijn de tarieven die u automa
  Wil je dat het er wel onder valt moet je tekenen onder voorbehoud financiering want dit valt we
  Bij een persoonlijke lening leent u een van te voren vastgesteld bedrag

Ondernemingen krijgen ook nog eens te maken met een hogere rente die ze moeten betalen, aldus Heemskerk.

Rabo Rente

In Europa heeft het bankwezen volgens Heemskerk te maken met hogere rentes. Het bankwezen heeft tot nu toe verliezen gepubliceerd en dat zorgt voor duidelijkheid. Deze rentepercentages hebben een beperkte geldigheidsduur; derhalve kunnen aan deze rentepercentages geen rechten ontleend worden.

Ondernemingen krijgen ook nog eens te maken met een hogere rente die ze moeten betalen, aldus Heemskerk. Hierdoor kan er minder krediet worden verleend aan het bedrijfsleven. Volgens Heemskerk heeft de Fed zeer voortvarend gereageerd. De markt hoopt dat over een aantal maanden, als de kredietcrisisis uitgeziekt is, de weg omhoog kan worden gevonden. Uw gegevens worden ten allen tijde vertrouwelijk behandeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.