Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De bevoegde administratie zal het bedrag van je pensioen berekenen
  Blijft die laag dan is het de vraag of het een luchtbel wordt en of die klapt
  Gelieve het bedrag te selecteren dat u wenst te lenen

Onbeperkt sparen via internet, dus geen maximale inleg.

Sparen Vergelijk

Wanneer u geld op een spaarrekening zet verwacht u niet dat er met uw geld vervolgens wapens geproduceerd worden of mensenrechten geschonden worden. Wil je op korte termijn over je geld kunnen beschikken? Dan is een spaarrekening waarschijnlijk het meest interessant. Bij het kiezen van de juiste spaarrekening voor uw situatie, zult u een aantal zaken in ogenschouw moeten nemen. Daarom is het misschien verstandiger om een spaarrekening te openen. Zelf een aanvullend pensioen opbouwen is voor veel Nederlanders bittere noodzaak. Voor mensen die geen enkel risico willen nemen met hun spaargeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.