Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een hypotheek welke aansluit op uw wensen qua risico en maandlasten
  Sluit hier direct uw spaarrekening tegen de hoogste rente
  Dinsdag vinden de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres plaats

Of juist helemaal niet en pas kopen midden in een crisis.

Dollar Crisis

Volgens de wetenschapper Hubbert zou de olie rond deze periode moeten pieken. Tot op vandaag is waterstof meer een mythe als iets anders. Er zijn ook sterke economische banden tussen OPEC-Ianden en de eurozone. Ter extra informatie; volgens mij is de piek al geweest. Ook hier lijkt het me nooit snel genoeg in gang te kunnen komen om de massive energie toevoer van olie te vervangen.

Het derde land van 'de as van het kwaad', Noord-Korea, heeft op 7 december jl. Moest de technologie klaar zijn dan was het een oplossing. Alles hang natuurlijk af van de snelheid dat de olie productie begint te dalen. Nu op dit ogenblik weet niemand meer hoeveel er nog makkelijk op te pompen is. Het kost nogal tijd en energie om zo'n ding te bouwen. Zelfs als de olie maar een klein beetje piekt gaan er sterke gevolgen zijn voor onze economische maatschappij.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.