Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Flexibel beleggingsfonds in aandelen of obligaties
  Hypotheekrente over de lening voor aanschaf verbetering of onderhoud van de woning is aftrekbaa
  Voor de overige software moet je je installatie cd~s gereed hebben

Nu sparen om uw kinderen later op weg te helpen. Een zeer verstandige keuze ! Dexia stelt twee spaarformules voor die meegroeien met uw kind.

Sparen Kinderen

De Spaarrekening is een rekening waarop u vlot geld kunt sparen en waarvan u even vlot geld kunt afhalen. Astera Junior is een spaarrekening die, zodra er 250 euro op staat, dit bedrag omzet in kasbons die in een effectendossier op naam van uw kind worden bewaard. Wie wil sparen voor zijn of haar kleinkind, wordt voortaan op zijn wenken bediend door de nieuwe Babyrekening. Ontdek alle voordelen voor full time Axioneers in detail op axionweb. Die pakt tot de 2de verjaardag van het kind uit met een héél aantrekkelijke opbrengst.

Het contract loopt tot de 18de, 21ste of 24ste verjaardag van het kind. Junior Invest Plan is een spaarverzekering, waarmee u een kapitaal kunt opbouwen voor een kind of kleinkind. Praktische kenmerken zoals rentevergoeding en roerende voorheffing vindt u in onze productfiche.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.