Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Geld lenen aan derden is wettelijk gereglementeerd
  Gebruik ook al jaren de AT bank voor een deel van de spaarcenten
  Wij zijn één van de grootste specialisten voor een goedkope lening

Normaal duurt de procedure van de leningsaanvraag niet meer dan 3 maanden.

Hypotecaire Lening

Deze keuze is te overwegen als de rente hoog is en er dalingen te verwachten zijn. Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen. Maar ook dan blijft het een gok of je er een goede zaak mee doet. De werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer. Uw verbouwingen worden mee opgenomen in de hypotheek en worden terug gespreid over een langere periode, waardoor u een lagere maandlast krijgt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.