Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Turkse deel op 173 punten niet voldoet aan deze IFC richtlijnen
  Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen
  Argenta hypotheken hypotheekrente overzicht de actuele hypotheekrente tarieven van vandaag

Nee, de Bond Discount Note is gerelateerd aan de koersont-wikkeling van een obligatie, de genoemde tienjarige staatslening.

Rendement Staatslening

Nee, de Bond Discount Note is gerelateerd aan de koersont-wikkeling van een obligatie, de genoemde tienjarige staatslening. Europese staatsobligaties wijzigden nauwelijks na het nieuws dat het vertrouwen van de Duitse ondernemers in oktober is gestegen terwijl het hogere vertrouwen wel als een verrassing kwam. Het jaar van de kasstroom wordt in mindering gebracht op het tijdstip van de laatste kasstroom t=8. Indien u de stof tot u genomen hebt kunt u hier zelf oefenen. Dat kan ertoe leiden, dat de belegger zo af en toe een nieuw product mist. Dat geldt ook voor mij, want de Bond Discount Note werd twee weken geleden geėmitteerd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.