Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Zeer grote fondsen zoals Robeco en Rorento doen het goedkoper met ongeveer 0
  Aarzel niet want dit kan de kost van uw lening drukken
  Aegon verlaagde de hypotheekrente ook al in december

Nadat ik hoorde waar Jan Krediet voor staat, heb ik mijn twijfels echter snel opzij gezet.

Jan Krediet

Aandacht voor verkeersveiligheid is voor de transportsector overigens niet alleen een kwestie van fatsoen; het is ook een kwestie van common sense. Inmiddels heeft driekwart van de wegvervoerders maatregelen genomen. Ik roep de rest op om zo snel mogelijk naar de garage te gaan. Wie investeert in veiligheid is bovendien strengere regelgeving voor en helpt mee aan een beter imago in het wegvervoer. Als u de log niet ziet is het mogelijk dat deze beveiligd is met een wachtwoord. Terecht schreef zij het onbegrijpelijk te vinden dat die niet was uitgerust met dodehoeksysteem.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.