Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Als u een goedkope lening nodig heeft bent u voordelig uit bij Postkrediet
  Je kunt alleen de master Public administration doen
  Betaling dient plaats te vinden zonder korting of verrekening

Naar schatting 1,5 miljoen Franse gezinnen met een inkomen van lager dan 500 euro per maand komen in aanmerking voor de goedkope internet-pc.

500 Euro Lenen

We hebben het trouwens gekocht toen ik nog aan het studeren was. Of jullie centrum city willen, of een gezellig dingetje op de buiten. Maar ik heb iets meer tijd nodig om dat uit te leggen en eerst wil ik al de rest even lezen. Maar bij het huren heb je niks, bij een lening een huis. Ook gekocht 2 jaar geleden, dikke 7 miljoen oude belgische, net geen 800euri per maand en tegen dat we 47 zijn is de boel afbetaald. In plaats van te klagen dat we tot ons prepensioen als dat dan nog bestaat ; moeten afbetalen, zouden we beter wat meer druk zetten op onze politici om meer grond te verkavelen en wonen echt betaalbaar te maken.

Niet voor niets dat ik er geen moeite mee had om van Leuven naar Antwerpen te verhuizen hé. Je loon stijgt, je afbetaling blijft dezelfde; iets wat met huren niet het geval is. Dan zit ik ook aan bedragen van 1000 en meer euri de maand om iets te kopen dat niet eens echt naar mijn zin is. Maar ik ga daar wel mijn leven niet voor veranderen. Als jongling met tijdelijke contracten is de koopdrang bij mij vooralsnog beperkt, waar de madame duidelijk stelt dat zij in de toekomst niets nieuw meer zal huren, maar meteen wil kopen. Indien Pietel rond het Leuvense wil komen wonen zal hij hetzelfde probleem hebben vrees ik. Ik heb hier ergens nen Excel liggen om dat te bewijzen. Ik was niet zo dol op huren, aangezien je op het einde van de rit bijna evenveel hebt uitgegeven aan huur als aan een lening.

Kopen zorgt in de eerste paar jaar van je afbetaling misschien wel voor wat meer stress, maar nadien zou het normaal gezien allemaal makkelijker moeten kunnen. Huren of kopen, er zijn heel wat argumenten te geven. Dan draai je volledig voor alle kosten op, met 2 is dat goed te doen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.