Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De tweede ingeschreven schuldeiser krijgt slechts 600
  De gemeentelijke kredietbank mag u wel rente in rekening brengen voor een saneringskrediet
  Jan belt bij zijn onderbuur aan en vraagt of hij de volgende avond de stereo installatie mag le

Na een dip herstellen de kwaliteitsaandelen het eerste.

Aandelen Analyse

In de economische analyse is er een verschil tussen reŽle en financiŽle sfeer. Een nieuwe poging omlaag, met stop loss op 22,9 is geen gek idee. De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven. In de ze basiscursus vindt u het uitvloeisel van die andere procedures. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan. Je benaderingswijze dient er op gericht te zijn risico's zoveel mogelijk te beperken. Schaarste is een belangrijk uitgangspunt bij de economische analyse.

Charles Dow wordt beschouwd als de grondlegger van de methode van technische analyse. Bij twijfel niet inhalen, of een positie met strakke stop loss innemen. Technische Analyse geeft geen verklaring voor de prijsbewegingen op de beurs. De laatste jaren is theorie van Elliott steeds populairder aan het worden. Toch is de beurs voorspelbaar voor wie de theorie van de cyclus analyse beheerst. Pas boven de 22,5 wordt een opwaarts gerichte positie in Fortis naar mijn idee interessant. Na een dip herstellen de kwaliteitsaandelen het eerste. De Kondratieff-golven worden de laatste jaren weer vaker te voorschijn gehaald, omdat men kennelijk begint aan te voelen dat het huidige draagvlak van de welvaart wankelt. Fortis is nog altijd blijven steken rond de 24 euro.

Het gaat erom overeenstemming te bereiken met andere landen. Onder de 21,5 lijkt een verzwakking mogelijk te worden, maar pas boven de 22,5 zou ik hier long durven gaan. Transactiebasis wordt geregistreerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS. Wie op 21 juni inzette op een daling heeft de stop loss in werking moeten stellen en liep een klein verlies op. De reŽle sfeer betreft de goederenstroom in de economie, terwijl de financiŽle sfeer de geldstromen betreft. Bij gebruik van korte-termijn koersfluctuaties wordt de kans op winst vergroot, maar ook de kans op verlies.

Ralph Elliott herkende een duidelijk patroon in de koersbewegingen, waarvan hij de psychologie van de mens als belangrijke drijfveer zag. Het voordeel van grafieken is dat je in ťťn oogopslag de richting van het koersverloop kan overzien. Vooralsnog is er vanuit de grafiek nog geen reden te verwachten dat Fortis fors gaat bewegen. Deze geeft de prijs weer van een vreemde valuta, uitgedrukt in eenheden van de eigen valuta. Deze gaat ervan uit dat de koers van ieder aandeel steeds weer een zelfde cyclus doorloopt. Fortis is recent niet onder de vorige top gesloten en daarmee is de opwaartse beweging intact gebleven. De koersgegevens kunnen geheel automatisch en kosteloos gedownload worden. Op 4 mei zag ik geen reden om in Fortis te stappen. Je kan kijken naar balansen, winst en verliesrekeningen, nettowinst, bedrijfsresultaat, etc.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.