Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Deze waarde is dus slechts gedeeltelijk een relevant gegeven
  Wet betreffende het auteursrecht en de naburige rechten B
  Vul on line uw financiering aanvraag in voor gepersonaliseerd advies over particulier geld lene

Na dit jaar ontvangt u dan maandelijks mijn gehele aflossingsruimte.

Aflossing

Nu we weten van welk aflossingsbedrag we uit kunnen gaan, is het belangrijk om te bepalen op welk moment u af gaat lossen. Een hele belangrijke factor bij het inschatten van de risico's is de beleggingshorizon. Hier wordt ingegaan op de aflossing van de hypotheek. Zoals zojuist beschreven, lijkt beleggen historisch gezien op de lange termijn aantrekkelijker dan sparen. Na dit jaar ontvangt u dan maandelijks mijn gehele aflossingsruimte.

Vanaf eind januari kunt u via deze uw maandelijkse aflossing van uw lening berekenen. Alle overige aandeleninformatie wordt verstrekt door Interactive Data. Na aftrek van bovenbeschreven aflossingsdeel, blijft er nog een bedrag van 130480 Euro over om af te lossen. Dit opbouwen van vermogen kan op allerlei verschillende manieren. Een volledig aflossingsvrije hypotheek is in de meeste situaties niet mogelijk. Voor het op te bouwen vermogen binnen de hypotheek kijken we zowel naar de beleggingshorizon als uw risicoprofiel. Een hypotheek is een product met een hele lange looptijd, vaak wel 30 jaar. We zullen allereerst de mogelijkheden behandelen en dan aangeven wat we in uw situatie aanraden. Het voordeel van de spaarvormen is dat u vaak een gegarandeerd rendement heeft. In de meeste gevallen wordt gekozen voor de laatste oplossing.

Nadeel is echter dat dit rendement veelal niet gegarandeerd is en af kan wijken van uw verwachting. Het risicoprofiel wordt veelal bepaald aan de hand van een flink aantal vragen. In een persoonlijk gesprek nemen onze adviseurs uw huidige hypotheekopzet altijd wel mee in hun advies. Het Geheugen van Nederland is een grote digitale verzameling van illustraties, foto's, teksten, films en audiofragmenten, allemaal van eigen bodem. Als we naar de beleggingshorizon kijken, lijkt beleggen aantrekkelijker lijkt dan sparen. Zoals bij iedere lening het geval is, dient ook een hypotheek afgelost te worden. Hebt u een hypotheek van Delta Lloyd en wilt u iets specifieks weten? Hier vindt u de antwoorden op vragen die veel worden gesteld. Op de korte termijn kunnen beleggingen echter behoorlijk in waarde schommelen. Voor dit deel zouden wij u vanwege de fiscale consequenties adviseren om juist niet tijdens de looptijd af te lossen. Koersdata is 15-20 minuten vertraagd volgens de regels van de beurs. Bij deze afweging zijn 2 factoren erg belangrijk, te weten de beleggingshorizon en uw risicoprofiel.

Mijn schuldenpakket bestaat uit uw vordering en een aantal kleinere vorderingen. Het gaat voor deze eerste inventarisatie te ver om uw exacte profiel te bepalen, vandaar dat wij hebben volstaan met 1 enkele vraag. Vanwege 2 fiscale ontwikkelingen zullen deze hypotheekvormen steeds minder gekozen worden. Maandelijks of jaarlijks lost u een bedrag af op uw hypotheek.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.