Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rentevergoeding stopt op de dag dat u het geld van uw spaarrekening afboekt
  In de landelijke gebieden daarentegen blijft de woningbouw floreren
  Kleine leningen helpen armen in de derde wereld eigen bedrijfjes op te zetten

Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen.

Frisia Nl

Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen. Algemene bank in Nederland voor zakelijke en particuliere klanten. Voor binnenlands en buitenlands betalingsverkeer, vermogensbeheer en beleggingen. Onafhankelijk informatieplatform voor bedrijfsonroerend goed.

Met mogelijkheden tot online bankieren en beleggen. Stand van zakenVerkoop gestart op 10 juni in het Projectbureau te Ypenburg. Maatschappij- en milieubewuste bank voor particuliere en zakelijke klanten. Algemene bank voor particuliere en zakelijke klanten. Nieuws, aandelenindexen en informatie over bankdiensten en verzekeringen. Richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.