Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening van familie of vrienden waarbij in onderling overleg afspraken worden gemaakt over rente
  De rente op de kapitaalmarkt stijgt sinds januari van dit jaar
  Bereken snel en eenvoudig hoeveel geld u maximaal kunt lenen

Met het Levensloop Rente Plan kiest u voor zekerheid.

Levensloop Rente

De levensloopregeling is heel flexibel, u bepaalt namelijk zelf voor welke vorm van verlof u spaart. Waarbij geldt dat er nooit meer dan 210 procent van het jaarsalaris op de rekening mag staan. Nu de fiscale voordelen van lijfrenteproducten beperkt worden, gaan velen zelf beleggen om bijv. Bij dreigendontslag is het verstandig om alvast een stappenplan te maken. In beiden gevallen mag u tijdens de overeengekomen periode het spaargeld niet opnemen, tenzij u bereid bent om een flinke boeterente te betalen. De inleg, looptijd en opnamevoorwaarden verschillen per bank. Een gouden handdruk uitkering kunt u ook aanwenden voor een eigen stamrecht BV.

Voor velen betekent dit dat de pensioenuitkomsten lager zullen uitvallen. Alex is 55 jaar en heeft 25 jaar bij zijn laatste werkgever gewerkt. Daarnaast biedt deze regeling u ook de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. Over de inleg betaalt u dus geen belasting, over de uitkering wel. Vooral oudere werknemers, die relatief hoge gouden handdrukken meekrijgen, kunnen de dupe worden van deze nieuwe maatregel.

Arbeidsongeschikte Werknemers IOAW of de bijstand. Ook kan de Toeslagenwet TW voor u van toepassing zijn. De looptijd van een spaardeposito ligt tussen de 1 en 10 jaar. De fiscus heeft hiervoor een formule ontwikkeld voor de berekening van de jaarruimte en de inhaalruimte. Er wordt een grens gesteld aan het pensioeninkomen. Een dergelijke beleggingsproduct is uitermate geschikt om te beleggen voor extra pensioen, mede vanwege de levensverzekering die u eraan kunt koppelen. Pensioenregelingen worden aangepast omdat de kosten steeds hoger worden. Om uw pensioentijd eerder te starten moet er wel voldoende financiŽle ruimte zijn.

Een Gouden Handdruk wordt, bij uitkering ineens, direct belast. Dit kan soms lastig zijn en neemt veel tijd in beslag. Zowel de overheid als het bedrijfsleven streven naar een steeds flexibeler arbeidsmarkt. Voordat u een deposito spaarrekening opent, is verstandig om eerst te bepalen wat het spaardoel van het ingelegde geld is en wanneer u het nodig heeft. Er zijn geen vaste regels voor het bepalen van de gouden handdruk. Als u uw pensioen wilt laten vervroegen dan leidt dit tot een lagere uitkering. Een termijndeposito heeft een looptijd vari?nd van 1 tot 12 maanden. Maar meer dan dik 600 euro valt op deze manier niet bij de fiscus weg te houden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.