Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Mensen kunnen om heel veel uiteenlopende redenen graag geld willen lenen.

Lenen Geen Bkr

Mensen kunnen om heel veel uiteenlopende redenen graag geld willen lenen. Wanneer je als ondernemer je schulden niet of moeilijk kunt terugbetalen is dat niet prettig. De BKR-toetsing is de enige bescherming die deze mensen nog hebben, tegen zichzelf en hun "partners".

Ook al leent u in dit geval geld bij mensen waar u een band mee heeft; toch zult u om problemen te voorkomen goede afspraken moeten maken en deze vast laten leggen. De reden om te besluiten een lening af te sluiten kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak ligt er een bepaalde noodzaak aan ten grondslag. Denk je dat je toch een lening nodig hebt, dan leef je klaarblijkelijk op te grote voet, en kon je je dat grote huis, die dikke TV, die grote auto, en dat dure kind dus niet veroorloven. Dit wordt niet gedaan, omdat de geldverstrekker dan niet de zekerheid heeft dat het geld weer terug betaald wordt. Als je binnen je onderneming een nieuw idee ten uitvoer wilt brengen zul je vaak geld nodig hebben.

Maar hoe kom je aan geld? Welke mogelijkheden zijn er als MKB'er? méér. Bij onvolledige informatie kunnen wij u niet goed van dienst zijn. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Met een hypotheek heeft de geldverstrekker dit grotendeels wel, omdat er dan een onderpand is dat zij dan kunnen executeren en zo hun geld terug krijgen. De goederen kunnen opgehaald worden zodra het geldbedrag terugbetaald is. De rekening zal uiteindelijk toch aan het slachtoffer worden gepresenteerd. Denk aan mensen die door hebzuchtige loverboys financieel worden uitgebuit.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.