Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Groensparen een goed alternatief met vaak nog een mooi rendement
  Goedkoop lenen willen we allemaal maar goedkoper lenen is niet alleen op basis van de rente
  Volgende conclusies voor het provinciaal beleid worden alvast getrokken

Mensen gingen de gulden dus bewaren in plaats van ermee betalen.

Zilveren Gulden

Hij is de laatste prins van het Koninklijk Huis die in het huwelijk is getreden. Vaak schieten woorden tekort maar zelfs een blik of gebaar kan al duidelijk zijn. Het Holland Flowers Festival in Wervershoof wordt woensdagavond officieel geopend door minister Veerman. Die werd door Tim van Melis, een leerling uit groep 8, gewonnen. Zij keek naar links, dezelfde kant als haar moeder koningin Wilhelmina.

Meer dan ooit zijn blijken van warmte tussen mensen van wezenlijke betekenis. Op de voorkant stond de Griekse godin Pallas Athene afgebeeld. Dit jubileumjaar heb ik zelf veel goeds mogen ervaren. Oorspronkelijk was het muntje van zilver, later werd het door geldontwaarding uit nikkel geslagen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.