Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Men berekend de boete tegenover het hogere standaardtarief.

Boete Rente

Door de historisch lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op de huidige hypotheek. Ik zie helaas geen mogelijkheden om dit aan te vechten. Afwijkend van de regel berekend men de boete niet over het saldo maar over de oorspronlijke hoofdsom. Dit deel van de hypotheek wordt dan beschouwd als een consumptief krediet. Ze wilden je niet als klant, dus moeten ze blij zijn dat je weggaat, dan is een boete niet op zijn plaats. De kantoororganisatie is goedgekeurd en gecertificeerd door de Nederlandse Orde van Advocaten. Het verschil tussen de oude hypotheekrente en de actuele lagere of afgekochte rente. Men berekend de boete tegenover het hogere standaardtarief. Deze wettelijke betalingstermijn van 30 dagen geldt niet als partijen, bijvoorbeeld via de algemene voorwaarden, een andere betalingstermijn zijn overeengekomen langer of korter.

In de meeste situaties komen onze schattingen overeen met of liggen onze schattingen dicht bij de werkelijkheid, maar af en toe blijken we er ook naast te zitten. Als er meer afgelost wordt dan in de hypotheekakte is afgesproken. Voor de laatste stap wordt de Contante Waarde Methode gebruikt. Neem de voorwaarden erbij en protesteer als de berekening volgens u niet goed is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.