Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Meer over de ontwikkeling van de rente en de huizenprijzen.

Hypotheek Rente Ontwikkeling

De hoogte van het Euribor tarief en andere basisrente tarieven hangt met name af van de economische omstandigheden zoals de groei van de economie en de hoogte van de inflatie. Tevens blijft er geringer over om gemakkelijk uitjes te gaan ondernemen. Rente is de vergoeding die de geldverstrekker ontvangt voor het beschikbaar stellen van geld.

Hypotheekinstellingen hebben algemene kosten als personeel, huisvesting en marketing. Woonlasten verder omhoogDe woonlasten gaan dit jaar gemiddeld met 3 procent omhoog. Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Onder de woonhorizon verstaan wij de periode dat u verwacht in uw nieuwe woning te blijven wonen. Renteverlaging brengt geen hulpDe internationale beurzen maken een moeilijke periode door momenteel. Analisten verwachten woensdag een beperkte verhoging van de federal funds rate van 1 tot 1,25 procent.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.