Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Meer dan 50 jaar historische koersen van Nederlandse aandelen .

Beleggen In Aandelen

Ja, dat doet ze, maar op enkele onderling zeer verschillende manieren. Leonardo Fibonacci da Pisa, was een 13e eeuwse wiskundige die, wat we nu noemen, de Fibonacci reeksen herontdekte. De prestaties van het bedrijf komen tot uiting in de beurskoers van het aandeel en ook in de hoogte van het dividend dat uitgekeerd wordt.

De Chinese regering maakte bekend dat de groei van de Chinese economie versnelde tot de grootste groei in de laatste 13 jaar. Heel de ophef over Jerome Kerviel, de trader die naar verluidt 5 miljard verloor, lijkt toch niet te kunnen verbloemen dat er bij SocGen iets grondigs mis is. Als u aandelen koopt, wordt u voor een stukje eigenaar van een bedrijf. Kwartaal op kwartaal melden de grote oliebedrijven een lagere productie en lagere reserves. Meer dan 50 jaar historische koersen van Nederlandse aandelen . De koersgegevens kunnen geheel automatisch en kosteloos gedownload worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.